‘Jona, een tweede kans!’ is de eerste musical helemaal zelf ontwikkeld door SSB Producties. Jona een missie; hij moet naar Ninnesota om daar te mensen op het juiste pad te helpen. Maar de mensen in deze verdorven stad, midden in het Amerika van de jaren ’20 verdienen dit totaal niet. Drugs, drank, prostitutie, het is allemaal te vinden in deze grote stad. Jona besluit een enkeltje te kopen voor de trein precies de andere kant op, maar komt hij daar wel mee weg? In deze swingende musical wordt de mooie boodschap van het Bijbelboek op een unieke manier onder het voetlicht gebracht.

Anderhalf jaar na de musical Mozes begonnen we met de plannen voor een nieuwe musical, wat uiteindelijk Ruth, een grensverleggende musical zou worden. Bij ons nieuwe project ging het allemaal wat sneller. Op de laatste avond van Ruth werden de eerste plannen gemaakt voor een project dat uiteindelijk de musical Jona, een tweede kans! zou gaan worden. Peter van Groen vond het erg leuk om mee te werken als dirigent, maar wilde graag de uitdaging aangaan om muziek te gaan schrijven voor een nieuwe musical. Langzaam zijn daar meerdere mensen omheen bijgekomen die bijdragen aan de liedteksten, technische aspecten, theatrale aspecten of bijdragen door hun Bijbelkennis te verwerken in het script.

Wilt u meer informatie over deze musical of wilt u de musical ook uitvoeren? Neem contact met ons op via de pagina Wie zijn wij?, Bekijk hieronder de gehele musical terug.

Cast

Jona

Jonathan Belt

Emma

Henriëtte van den Berg

Jazz

Nelleke van der Meer

Opium Kid

Marry Vat

Bonnie

Petra Onnink

Barman

Aad Bloem

Alphonse King

Cor ’t Hart

Jack Daniëls

Leen Pot

Rose

Daniëlle Ringma

Ensemble

Anne Bunk, Dyon Bunk, Hans Bunk, Ingrid Bunk, Kristel van Everdingen, Elise Hout, Sharon Polder, Yvonne Pot, Jantine van der Rhee, Kimberley van Vliet, Marianne Weijers

Madame Mabel

Marjon Appelo

Herman

Etienne de Graaff
Scroll to Top