Jona

‘Jona, een tweede kans!’ is de eerste musical helemaal zelf ontwikkeld door SSB Producties. Jona een missie; hij moet naar Ninnesota om daar te mensen op het juiste pad te helpen. Maar de mensen in deze verdorven stad, midden in het Amerika van de jaren ’20 verdienen dit totaal niet. Drugs, drank, prostitutie, het is allemaal te vinden in deze grote stad. Jona besluit een enkeltje te kopen voor de trein precies de andere kant op, maar komt hij daar wel mee weg? In deze swingende musical wordt de mooie boodschap van het Bijbelboek op een unieke manier onder het voetlicht gebracht.

Anderhalf jaar na de musical Mozes begonnen we met de plannen voor een nieuwe musical, wat uiteindelijk Ruth, een grensverleggende musical zou worden. Bij ons nieuwe project ging het allemaal wat sneller. Op de laatste avond van Ruth werden de eerste plannen gemaakt voor een project dat uiteindelijk de musical Jona, een tweede kans! zou gaan worden. Peter van Groen vond het erg leuk om mee te werken als dirigent, maar wilde graag de uitdaging aangaan om muziek te gaan schrijven voor een nieuwe musical. Langzaam zijn daar meerdere mensen omheen bijgekomen die bijdragen aan de liedteksten, technische aspecten, theatrale aspecten of bijdragen door hun Bijbelkennis te verwerken in het script.

Wilt u meer informatie over deze musical of wilt u de musical ook uitvoeren? Neem contact met ons op via de pagina Wie zijn wij?, Bekijk hieronder de gehele musical terug.